آشنایی با رایانش ابری (3)
اطلاعات روز کامپیوتر
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان
آشنایی با رایانش ابری (3)
همان طور که در قسمت های (1) و (2) گفتیم رایانش ابری مدل رایانشی بر پایه ی اینترنت است که الگویی تازه برای عرضه ،مصرف وتحویل سرویس های فناوری اطلاعات (شامل نرم افزار،اطلاعات ومنابع اشتراکی رایانشی )با به کارگیری اینترنت ارائه می کند.در این قسمت به بخشی دیگر از رایانش ابری می پردازیم.

در رایانش ابری اطلاعات یا ابزارها درون کامپیوتر افراد قرار نمی گیرند و نیازی هم به حمل و جابه جایی آنها وجود ندارد. پس بطور خلاصه می توان گفت در این مدل، سه قسمت اصلی مورد توجه است. نخست وسیله ای که بتوان نرم افزار واسط را اجرا کرد، دوم ارتباط با سرور (Server) یا کامپیوترهای اصلی و سوم هم رایانه ای که بتواند این اطلاعات را در خود ذخیره کرده و توان پردازش آنها را داشته باشد. نرم افزارهای واسطه برنامه های ویژه ای نیستند و در اغلب مواقع همین برنامه هایی که برای اتصال به اینترنت استفاده می شوند نقش رابط را دارند. از میان این برنامه ها می توان به اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس، گوگل کروم، اپرا و بسیاری دیگر اشاره کرد که از نرم افزارهای ابتدایی موجود در هر سیستم هستند. بخش دوم یا شیوه ارتباط میان دو کامپیوتر نیز از طریق شبکه برقرار می شود. این شبکه می تواند یک شبکه داخلی باشد که درون یک سازمان استفاده می شود و یا شبکه ای به بزرگی اینترنت که از سراسر دنیا می توان از آن استفاده کرد.

کیفیت این ارتباط نیز با توجه به کارآیی مورد انتظار تعیین می شود. به عنوان مثال زمانی می خواهید از نرم افزار ویرایش متن مثل آفیس استفاده کنید پس فایل های متنی با حجم کم باید منتقل شوند و یک ارتباط کم سرعت نیز می تواند کافی باشد. اما زمانی هم می خواهید بازی کنید یا فیلم ببینید. در نتیجه احتیاج به پهنای باند بیشتری خواهید داشت. ضمن اینکه این ارتباط باید امن باشد و امکان نفوذ و اختلال در آن کنترل شود. پایداری و تداوم استفاده نیز از دیگر شرایط این ارتباط هستند. بخش سوم این مدل را سرورها یا کامپیوترهای اصلی تشکیل می دهند. این کامپیوترها باید توان سخت افزاری بالایی داشته باشند، زیرا ممکن است چندین کاربر به صورت همزمان به آنها متصل شوند و هر کدام نیز تقاضای متفاوتی داشته باشند. یکی به دنبال تصاویر و ویرایش آنها است و دیگری نیز قصد دارد از طریق آنتی ویروس های سرور، دستگاه خود را پاکسازی کند. عبارت رایانش ابری اگرچه به تازگی بسیار تکرار می شود اما تقریبا تمام کاربران اینترنت سال ها است که از آن استفاده می کنند. به عنوان مثال سرویس های ایمیل یکی از پرکاربردترین نمونه های رایانش ابری هستند.

آشنایی با رایانش ابری (3)

ایمیل ها در سرورهایی امن نگهداری می شوند و هر زمان که بخواهید از آنها استفاده کنید باید به اینترنت متصل شوید، حساب کاربری خود را باز کنید و در نهایت متن و تصاویر موجود در ایمیل ها قابل استفاده خواهند بود. امروزه روش های زیادی برای رایانش ابری وجود دارد که اغلب آنها نیز رایگان هستند و اگر به دنبال کابردهای عمومی باشید، نیازی به هزینه نخواهید داشت. گوگل داک یکی از این موارد است. اگر یک حساب کاربری در جی میل داشته باشید می توانید اسناد خود را از طریق این سرویس مشاهده کنید، ویرایش های لازم را انجام دهید و آن را برای افرادی که می خواهید بفرستید یا روی کامپیوتر دانلود کنید.

پس دیگر برای استفاده از فایل های متن یا اکسل یا پاورپوینت نیازی به نرم افزار آفیس ندارید. شرکت پاندا، سرویس آنتی ویروس را ارایه می دهد، شرکت دراپ باکس فضای لازم برای ذخیره فایل ها را فراهم می کند، در کلادمی حتی دسکتاپ خود را طراحی می کنید، در گایکی هم می توانید نسخه دموی بازی ها را اجرا کنید.رایانش ابری فقط برای کاربردهای گسترده و فنی نیست. نمونه های آن را می توانید در آموزشگاه ها نیز ببینید. به عنوان مثال به جای اینکه برای هر دانش آموز یک کامپیوتر جداگانه در نظر گرفته شود کافی است اطلاعات دستگاه معلم از طریق یک مانیتور به دانش آموز نشان داده شود. این هم نمونه ای از رایانش ابری است. این شیوه با شدت هر چه تمام در حال توسعه است و فعلا نرم افزارهای خاص در آن نقش کلیدی دارند. به عنوان مثال نرم افزارهای گران قیمتی که برای نقشه کشی، ویرایش های صوتی و تصویری و مواردی از این دست باید استفاده شوند اکنون روی وب پرطرفدار هستند. به زودی کاربردهای ساده و عمومی هم به ویژگی های عام رایانش ابری افزوده می شود.

 

آشنایی با انواع سرویس های Cloud Computing

آشنایی با رایانش ابری (3)

رایانش ابری براساس نوع سرویس وتعاملی که با کاربر دارد به بخش های مختلف تقسیم می شود:

Public clouds

این نوع به صورت Shared Cloud می‌باشد ظ¬ مثل سرویس‌هایی که در سطح اینترنت هستند بدون کنترل زیاد روی زیر ساختار .ابرهای عمومی بطور کلی ارزان هستند و ممکن است برای تست و گسترش محصولات جدید یک شرکت ارائه شوند .

Private clouds

ابرهای خصوصی را می‌تواند internal cloud یا ابر داخلی نام گذاری کرد enterprise cloud) هم نامگذاری می‌شود ( . Private clouds .یک سری فعالیت‌ها و عملکردها را مثل یک سرویس ارائه می‌دهند اما این ابرها در سطح اینترانت یا دیتاسنتر یک شرکت گسترش داده می‌شوند .یک محصول یا سرویس خصوصی برای یه شرکت یا ارگان با امنیتی پیشرفته و بالا همراه با سلوشن های fault tolerant که قابلیت تحمل پذیری مقابل خطا در سیستم بالا می‌رود ارائه می‌شود که این موارد در ابرهای عمومی وجود ندارد .

Hybrid clouds

این نوع ابرها ترکیب ابرهای عمومی و خصوصی هستند .رول ها و Policy های شخصی شده بر فضای امنیتی و زیربنای سیستم کنترل خواهند داشت .فعالیت‌ها و وظایف برای یک ابر داخلی یا خارجی فرق خواهد داشت.

 

سرویس‌های رایج Cloud Computing

آشنایی با رایانش ابری (3)

ابرها درصورتی که عمومی یا خصوصی باشند در نوع سرویس با هم تفاوت دارند .در زیر 3 سرویس برجسته از Cloud Computing را بررسی می‌کنیم :

Software-as-a-Service یا SaaS

SaaS به دسترسی از راه دور(Remote)  کاربر به یک محصول با سرویس e-commerce از طریق اینترنت اشاره دارد .این مدل شناخته ترین می‌باشد که اغلب کاربران با نمونه‌های از SaaS کار کرده اند .

SaaS که آنرا Software on demand نیز می‌نامند ظ¬ نرم افزاری است که روی اینترنت گسترش داده شده و کاربران می‌توانند در ازای پرداخت مبلغ و یا رایگان از آن استفاده کنند .جیمیل ظ¬ spscommerce.net و هر نرم افزار تحت وب آنلاین از این نمونه است .

Platform-as-a-Service یا PaaS

در این مدل به جای نرم افزار ظ¬ پلتفرم مانند یک سرویس است .با PaaS نرم افزارها را می‌توان بدون صرف هزینه و پیچیدگی در خرید و مدیریت سخت افزارها و نرم افزارهای اصلی و همچنین مهیا کردن امکانات Hosting گسترش داد و توسعه دهنده‌ها‌ی نرم افزار برای ایجاد برنامه‌های جدید یا توسعه برنامه‌های قبلی نیاز به صرف هزینه‌‌های Development نیستند .

سیستم عامل Azure از مایکروسافت و Google’s apps Engin نمونه‌هایی از این سرویس‌ها می‌باشند .

آشنایی با رایانش ابری (3)

Infrastructure-as-a-Service یا IaaS

آخرین نوع ظ¬ IaaS نام دارد که به توسعه دهندها اجازه‌ی بیشتری برای تعامل با زیر ساختار سرور می‌دهد . توانایی کنترل سخت افزار و نرم افزار از طریق اینترنت ظ¬ کنترل روی سیستم عامل ظ¬ دیسک‌های ذخیره سازی ظ¬ دیتابیس و … از امکانات این سرویس‌ها می‌باشد .اغلب دیتاسنترها چنین سرویس‌های را ارائه می‌دهند که می‌توان با  پلتفرم VMware روی سرور کنترل کامل داشت .

درکل با IaaS می‌توان زیر ساختار کامپیوتر و محیط پلتفرم مجازی ساز را مانند یک سرویس ارائه داد . سرویس AWS آمازون یکی از این نمونه‌ها می‌باشد .


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



ورود اعضا:

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 16
بازدید ماه : 343
بازدید کل : 11083
تعداد مطالب : 143
تعداد نظرات : 11
تعداد آنلاین : 1